המסע מתחיל בצעד הראשון. בוא/י נדבר.

הצעד הראשון להחלמה מתחיל כאן

    גמילה מאלכוהול

    התמכרות לאלכוהול

    אם גם אתם החלטתם ולא רק פעם אחת כי אתם מפסיקים לשתות אך זה לא עבד, אם הצלחתם לעשות הפסקות בשתיית אלכוהול לתקופות מסוימות, אך לאחר כל הפסקה חזרתם לשתות שוב לתקופה ממושכת, אתם כנראה סובלים מהתמכרות למשקה. מהרגע שבו הבנתם כי אתם מכורים לשתיה וכי יש לכם בעיה, האחריות לצאת ממנה היא בידיים שלכם.

    המכורים משנים את אורח חייהם ומותאם להתנהגות המושפעת מהאלכוהול. בדרך עלולים לאבד חברים, בני משפחה ומקום עבודה. ב"אחרת מרכז החלמה" אנו מציעים לכם להיעזר באנשי המקצועי המומחים בתחום. ובסופו של תהליך לצאת לדרך חיים חדשה, דרך של חיים בריאים ונורמטיביים.

    על הגורמים להתמכרות ועל התסמינים

    בשונה מהתמכרויות אחרות, שתיית אלכוהול מותרת לפי החוק. רוב האנשים הנורמטיביים שותים באירועים משפחתיים, בטקסים חברתיים ועוד, אך כאשר השתיה הופך לדרך חיים וכמויות האלכוהול שאנו שותים הולכות וגדלות וכאשר אנו חשים סבל או מצוקה כאשר אנו לא נמצאים תחת השפעה, אנו מוגדרים כמכורים לאלכוהול.

    יש גורמים רבים הקשורים לבעיה כמו סביבה חברתית, בריאות נפשית גנטיקה וסביבת הילדות. אנשים עם היסטוריה משפחתית ואנשים הנמצאים בקשר הדוק עם שתיינים וכן הסובלים מבעיות נפשיות כמו חרדה, דיכאון או הפרעה נפשית אחרת נמצאים בסיכון גבוה של התמכרות למשקאות אלכוהוליים.

    האלכוהול הוא חומר פסיכו – אקטיבי המשפיע על מערכת העצבים. המכור הנמצא תחת השפעה נמצא במצב של כושר שיפוט לקוי, הוא חש שינויים במצב רוח מהרגשת אופוריה ועד להרגשת דכדוך, הוא עלול לחוות התפרצות של דחפים מיניים תוקפניים, מצבים של אובדן שליטה ולסכן את עצמו ואת הסובבים אותו.

    שתיה כרונית גורמת לפגיעה ולנזקים למערכות גופניות רבות ולעתים אפילו לסכנת חיים מיידית. הגוף מתרגל לצריכה המשקה ולכן המכור מגדיל בהדרגה את כמויות השתייה כדי להגיע לאותה השפעה, גופנית או נפשית, שהייתה לו כאשר כמויות השתייה היו קטנות יותר. כאשר המטופל מנסה להפסיק לשתות הוא חווה תופעות גופניות של רעד, הזעת יתר, התכווצות שרירים, לחץ דם מוגבר, דפיקות לב חזקות וחוסר תיאבון.

    על הטיפול

    תהליך הגמילה נעשה בשני שלבים: גמילה פיזית וגמילה נפשית.

    בתהליך הגמילה הפיזית, יש להתמודד עם תסמיני הגמילה הגופניים כמו הזעה, דופק מהיר, בחילות, הקאות, חוסר מנוחה ועוד. כאשר תופעות הגמילה הפיזיולוגיות חולפות, יש צורך להתמודד עם הבעיות הפסיכולוגיות והנפשיות ולהגיע למצב שבו מסוגל המטופל להישאר נקי מאלכוהול למשך תקופה ארוכה.

    בתהליך הגמילה הנפשית יש להתמודד עם בעיות לא פתורות מהעבר, בעיות שהביאו את המטופל למצב של התמכרות לאלכוהול. במקביל יש לטפל במשברים ובנושאים בחיי המטופל שהתפרקו עקב ההתמכרות כמו שיקום חיי המשפחה, שיקום חיי החברה ובעיות במקום העבודה. הטיפול הנפשי יגרום למכור להאמין בעצמו, לקחת את גורלו בידיו ולצאת לדרך חיים חדשה.

    התהליך נחשב למוצלח רק לאחר תקופה ארוכה שבה המטופל מצליח לשלוט על כמויות השתייה, מתנתק מהסביבה הקודמת וחי חיים נורמטיביים, בריאים ויצרניים.

    "מרכז צעדים אחרת" תמיד לשירותכם 24/7

    אל תהססו וחייגו כבר עכשיו להצלת חיים.

    המסע מתחיל בצעד הראשון. בוא/י נדבר.

    הצעד הראשון להחלמה מתחיל כאן

      נוספים

      גמילה מסמים

      גמילה מסמים קלים וקשים סמים הם קבוצה של חומרים המשפיעים על ההתנהגות, על החשיבה ועל הבריאות ולכן הם אסורים על פי החוק. השימוש בסמים כמו הרואין, קוקאין, קריסטל מת ועוד גורמים לנזקים רבים: הם פוגעים...

      המשיכו לקרוא >
      גמילה מהרואין

      שימוש בסם ההרואין גורם לחוויה רגשית – פיזית ועוצמתית, לרגעים של אושר טהור ולתחושת ״היי״ חזקה אשר גורמת לרצון עז לחוות אותה שוב ושוב – כך נוצרת ההתמכרות. לעומת זאת, גמילה מהרואין הינה קשה...

      המשיכו לקרוא >
      גמילה מהימורים

      ההתמכרות להימורים זוהי תופעה חברתית חדשה, יחסית, שנוצרה בשל המרדף אחרי תרבות העושר וחיי הפאר המאפיינת את המאה עשרים ואחת. אומנם, זוהי אינה התמכרות לחומרים קשים כמו סמים, אלכוהול ועוד, אך היא שוות ערך...

      המשיכו לקרוא >

      אנחנו מחכים לך.

      הצעד הראשון להחלמה מתחיל כאן, מלאו פרטים ונחזור בהקדם

        קידום אתרים ובניית אתרים