התמכרות לסמים, בניגוד לדעה הרווחת, אינה מפלה בין מעמדות סוציו-אקונומיים. רוב האנשים המכורים לסמים הם גם חברים התורמים לקהילה. כתוצאה מכך, אנשים עשויים לנסות להסתיר את השימוש שלהם בסמים ולדחות את קבלת העזרה. אנשים...
המשיכו לקרוא >ממסי או בשם המולקולה שלו 3MMC, הינו סם פסיכדלי ממכר במיוחד. הוא נגזרת של החומר המצוי מצמח הגת "קאטינון" וידוע בשל תכונותיו הדומות לקוקאין, ויש כאלה שיגידו שגם מזכיר את סם המסיבות MDMA. הוא גורם לאופוריה ממריצה אשר מתבטאת בשחרור עקבות, ביטחון עצמי מופרז ויש שיגידו שהוא מעלה את הרצון לפעילות מינית. ה"ממסי" הינו סם ממכר במיוחד אשר גורם להתמכרות קשה בדיוק כמו הקוקאין, ומצריך גמילה מממסי. אנחנו מרכז "אחרת", מרכז גמילה מסמים ואלכוהול המתמחים בגמילה מסמים כגון סם ה"ממסי".
מחפשים מרכז גמילה? אנחנו מרכז "אחרת", מרכז גמילה מכל סוגי הסמים עם צוות מנוסה אשר זמין 24 שעות ביממה למען המטופל. דברו איתנו עכשיו! לחצו כאן כדי ליצור איתנו קשר
ה"ממסי" הינו סם חזק במיוחד אשר גורם לתלות חמורה ולתסמיני גמילה (הנקראים גם "דאון") קשים במיוחד. חלק מתסמיני הגמילה מממסי הינן:
1. דכאון וחוסר עניין – סם ה"ממסי" גורם בעת שימוש בו לעלייה חדה בקולטני הדופמין והסרוטונין, ובעת גמילה ממנו, גורם להרגשת עייפות דיכאונית המלווה בחוסר עניין וחוסר התרגשות ממעשים קטנים וגדולים כאחד.
2. עייפות – סם ה"ממסי" גורם בדרך כלל למשתמש בו לתחושת עירנות גדולה, הגורמת לבן אדם להשאר ער כמה לילות ברצף, ולאחר מכן לישון במשך ימים שלמים ולהרגיש תחושת עייפות המלווה בחוסר מעש.
3. הזיות – סם ה"ממסי" במהלך השימוש בו ובעת ההפסקה, יכול לגרום להזיות, במיוחד במהלך חוסר שינה של כמה ימים. ההזיות יכולות להתבטא בחוש הריח, השמיעה והראייה. סם זה יכול לגרום למחשבות רדיפה, דכאון פסיכוטי, ומאניה פסיכוטית המתבטאת במחשבות גדלות, במיוחד בערבובו עם סמים אחרים.
המכור, צריך לעבור טיפול בעזרת תרופות פסיכיאטריות בשילוב עם טיפול נפשי פסיכוטרפי, וטיפול בקבוצות תמיכה. גמילה מממסי הינה תהליך לא פשוט בכלל הדורש הרבה כוח רצון מצד המטופל, ודחיפה רבה מצד הסביבה שלו ללכת לטיפול.
הטיפול התרופתי – בעת גמילה מממסי יש צורך לטפל בתחושת הדיכאון ותסמיני הגמילה בשילוב תרופות פסיכיאטריות אנטי דיכאוניות, ובחלק מן המקרים גם בנזואידים ותרופות אנטי פסיכוטיות.
הטיפול הנפשי – בעת גמילה מכל סוגי החומרים יש צורך בטיפול פסיכולוגי או פסיכוטרפי על מנת לטפל בשורש ההתמכרות הקשור בין היתר במצבים נפשיים.
הטיפול הקבוצתי – טיפול בהתמכרות לכל סוגי החומרים הינו בין היתר בטיפול של קבוצה של מכורים אחרים, הנותנים כוח רב למטופל ומשתפים בתחושות הגמילה וההתמודדות היום יומית עם הנקיון מן החומרים.
הגמילה מממסי כרוכה בעשייה רבה, הרבה תמיכה מצד הסביבה (החברים, המשפחה) ושילוב של טיפול תקופתי, קבוצתי ופרטני.
מחפשים מרכז גמילה? אנחנו "מרכז" אחרת", מרכז החלמה מכל סוגי ההתמכרויות עם צוות מומחה ועוטף הזמין לשירותכם 24 שעות ביממה. דברו איתנו עכשיו! לחצו כאן כדי ליצור איתנו קשר
התמכרות לסמים, בניגוד לדעה הרווחת, אינה מפלה בין מעמדות סוציו-אקונומיים. רוב האנשים המכורים לסמים הם גם חברים התורמים לקהילה. כתוצאה מכך, אנשים עשויים לנסות להסתיר את השימוש שלהם בסמים ולדחות את קבלת העזרה. אנשים...
המשיכו לקרוא >מוסדות גמילה מסמים: הדרך להשתחרר מהתמכרות מוסדות גמילה מסמים הם מסגרות טיפוליות ייעודיות המספקות מענה לאנשים המתמודדים עם התמכרות לסמים. מוסדות אלו מעניקים טיפול הוליסטי המשלב בין מענה רפואי, רגשי, וחברתי, במטרה להחזיר את המטופלים...
המשיכו לקרוא >אם אתם או מי מהקרובים אליכם מכור לאלכוהול, לפני הכל אנחנו רוצים להגיד לכם כי אתם ממש לא נמצאים בזה לבד.גם אם לפעמים הדברים נראים מורכבים ויש רגעים בהם נדמה כאילו אין מוצא, דעו...
המשיכו לקרוא >