לא פעם, התנסות תמימה בסם זה או אחר עלולה לגרום להתמכרות כבדה שקשה לצאת ממנה. זה קורה בעת צריכת סוגי סמים שונים, וביניהם גם קוקאין. הקוקאין, הנקרא גם קראק או קריסטל, נחשב לאחד הסמים...
המשיכו לקרוא >עם התפשטות הקנביס הרפואי בישראל ובעולם, ישנה היום מגמה ליברלית לגבי השימוש הלא רפואי בסם זה.
משיחות שלי עם אנשים מהשורה שהם לא אנשי מקצוע, או אנשי מקצוע מתחומי העבודה סוציאלית, קרימינולוגיה פסיכולוגיה ורפואה כמו פסיכיאטרים, במרכז גמילה "אחרת", מתחילה להתבהר תמונה לא ממש מעודדת, תמונה אשר רואה בשימוש נכון ולא קיצוני דבר טוב וחיובי שאין איתו בעיה : "מה הבעיה שמישהו מעשן פעם בשבוע" נאמר לי לא פעם.
לאחרונה מטופלים מכורים ואף כאלה שיש להם תחלואה כפולה, כלומר- מכורים לחומר מסויים כמו אלכוהול, גראס וחשיש, אקסטזי ואל אס די, נייסגייס,הירואין, קוקאין ועוד' חומרים כאלה ואחרים ובנוסף הם סובלים ממחלה נפשית שהיתה קודם או שהתפתחה כתוצאה מהשימוש בסמים.
הם מספרים לי שכאשר הם שואלים את הפסכיאטרים שלהם, האם בזמן לקיחת התרופות הם יכולים מידי פעם לעשן קצת גראס, התשובה שהם מקבלים היא כן בין פעם לפעמיים בשבוע זה בסדר ולא יכול לקרות לכם כלום.
אני יכול להבין תשובה כזאת בשני מובנים:
אמירה כזאת של פסכיאטר יכולה להתאים מאוד לרצון של אדם מכור ולחזק את השכנוע הפנימי וההצדקה שזה בסדר להשתמש מידי פעם. ואכן, מטופלים אלה הולכים לנסות והם חווים חוויה קשה ומסוכנת כל המחשבות שווא חוזרות המחלה הנפשית שוב מתפרצת.
או כאלה מכורים שנגמלו, במרכז גמילה אחרת, וחוזרים לשימוש כי ישנה התאמה בין המסרים שעוברים מאנשי מקצוע למיניהם שלא מבינים לעומק את מחלת ההתמכרות. וכן הם המכורים לא מוותרים מהר ברגע שהאיש מקצוע נתן גושפנקא, זה הופך להיות קדוש.
הם אומרים לי ולעצמם אני ינסה שוב אולי זה רק כי אני צריך להתרגל לעישון שוב ואז זה לא יכניס אותי לחרדות ההכחשה ממשיכה להתקיים ועכשיו עם אישור "מאנשים מוסמכים" וכך הם חוזרים לסבב נוסף של שימוש סבל ואובדן שליטה.
גמילה מקנאביס, אלכוהול, הימורים, סמים ותרופות מרשם ועוד סוגים שונים של התמכרויות היא תהליך מאוד דומה במהותו. תחילה ניגמל מבחינה פיזית ונעבור את שלב הקריז של המטופל בו הגוף עובר טראומה עקב הפסקה של נטילת החומר הממכר וממשיך כמובן עם טיפול נפשי בו האדם לומד או לפחות נזכר איך לחיות את החיים בצורה נורמטיבית ללא הצורך והתלות הנפשית של המכור בשום גורם חיצוני. זהו תהליך מורכב אותו מלווים כמה וכמה אנשי מקצוע המתמחים בגמילה מהתמכרויות על צדדיהן השונים. ישנם מקומות ייעודיים לטיפולים בהתמכרויות בהם מרוכזים כל אנשי המקצוע תחת קורת גג אחת על מנת לתת את כל הטיפולים להם זקוקים המכורים תחת קורת גג אחת, מה שנותן להם סיכויים טובים יותר לנצח את ההתמכרות ובזמן קצר יותר.
אנחנו במרכז הגמילה "צעדים אחרת" מטפלים גם באנשים הזקוקים לטיפול גמילה מקנאביס. יש הרבה שיטענו שקנאביס אינו חומר ממכר אך הם טועים ומטעים. מריחואנה בדומה לחומרים ממכרים אחרים גורמת לתחושת עונג אצל האדם כתוצאה מהפרשה של דופמין במערכת התגמול במוחנו. ההרגשה המתקבל כתוצאה מעישון קנאביס או בכל צורת צריכה אחרת היא לרוב תחושה נעימה אשר במקרים מסוימים מקלה על כאבים, במקרים אחרים עוזרת לטפל בבעיות שינה ובכל המקרים ללא יוצא מן הכלל האדם מרגיש תחושת הנאה ובריחה לזמן מה משגרת החיים היומיומית המתישה. אולם, ברגע שמערכת התגמול מתחילה להתרגל לחומר הממכר נדרשת כמות גדולה יותר ממנו על מנת לשחזר את תחושת ההיי הראשונית והאדם מתחיל לצרוך יותר מהסם עד למצב של תלות ממשית ואי יכולת להתמודד עם המציאות בצורה נורמטיבית. זה השלב בו נדרשת התערבות מקצועית על מנת לעצור את כדור השלג ההרסני בזמן.
זיהוי בזמן בכך שיש לנו או לאדם קרוב אלינו תלות במריחואנה ברמה שכבר מצריכה גמילה מקנאביס יכול להיות לא פחות ממציל חיים. נכון, הקנאביס היא התמכרות בדרגה קלה יותר מהתמכרויות אחרות כמו לאלכוהול, סמים קשים או תרופות מרשם אך היא בהחלט יכולה להביא את האדם לנסות גם חומרים כמו אלו על מנת להעצים את החוויה וחלילה להתמכר גם אליהם. המומחים של מרכז "צעדים אחרת" פה בכל עת להקשיב לכם, לייעץ ולצאת אל דרך בה תחזרו לחיות חיים רגילים, בריאים ואיכותיים יותר. אל תהססו לצלצל, אנחנו כאן בשבילכם.
לא פעם, התנסות תמימה בסם זה או אחר עלולה לגרום להתמכרות כבדה שקשה לצאת ממנה. זה קורה בעת צריכת סוגי סמים שונים, וביניהם גם קוקאין. הקוקאין, הנקרא גם קראק או קריסטל, נחשב לאחד הסמים...
המשיכו לקרוא >טיפול משפחתי נועד לבני זוג ולמשפחה אשר נמצאים במשבר. הטיפול חיוני למען פירוק מתחים ולמען שלמות המשפחה. היתרון של טיפול מגורם מקצועי חיצוני הוא בכך שהוא מגיע עם ניסיון ורואה את כל התמונה מנקודת...
המשיכו לקרוא >האלכוהול ידוע כחומר שנמצא במשקאות שונים: יינות, בירות, קוקטיילים ומשקאות חריפים יותר. רבים נוהגים לשתות מדי פעם בירה או ללגום כוס יין ואפילו לתפוס ראש כאשר הדבר מתאפשר. כל עוד מדובר על מצב נשלט...
המשיכו לקרוא >