חשוב לזכור, גם ברגעים קשים ולא פשוטים, תמיד ישנה דרך לריפוי, להחלמה. התפתחות של התמכרות היא הרבה פעמים סימפטום לאירועים מוקדמים, אשר הובילו את האדם להתמודד עם האתגרים בחייו בצורה שאינה מיטיבה עימו. במאמר...
המשיכו לקרוא >בונדורמין (Benzodiazepine): היא תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים, המיועדת לטיפול בקשיי שינה ולהרגעה כללית. בנזודיאזפינים משמשים במצבים רפואיים שונים כגון נדודי שינה, חרדות והפרעות נפשיות נוספות, אבל עקב השפעתם הממכרת, אנשים עלולים לפתח תלות בתרופות אלו צורך בגמילה מבונדורמין.
אנחנו, מרכז גמילה "אחרת", עם צוות בעל נסיון רב לגמילה מבונדורמין ומכל סוגי הכדורים הממכרים. הצוות זמין 24 שעות ביממה למען המטופל.
נטילת בונדורמין לאורך זמן עלולה להוביל לתלות גופנית ונפשית בתרופה. ישנם תסמינים שונים שעשויים להעיד על התמכרות ועל צורך לגמילה מבונדורמין:
1. תחושת צורך ליטול את התרופה בקביעות כדי להירדם או להירגע.
2. עלייה במינון באופן עצמאי עקב השפעה מופחתת במינונים הקודמים.
3. תחושת אי נוחות ללא התרופה, כגון עצבנות, חרדה, עייפות מוגברת, ועוד.
גמילה מבונדורמין יכולה להיות מאתגרת בשל תלות אפשרית שנבנית במהלך הזמן. מומלץ לבצע את הגמילה בליווי רופא או פסיכיאטר מומחה לתחום.
שלבים בגמילה מבונדורמין:
1. הפחתת המינון בהדרגה – אחד מהשלבים המרכזיים הוא צמצום המינון בהדרגה, על מנת לאפשר לגוף להתרגל לרמות נמוכות יותר של התרופה.
2. מעבר לתרופות תומכות – במקרים מסוימים ניתן להחליף את הבונדורמין בתרופות פחות ממכרות.
3. טיפולים תומכים – טיפולים פסיכולוגיים, קבוצות תמיכה, וטיפולים כמו מיינדפולנס יכולים לסייע בהתמודדות עם התסמינים הנפשיים.
הפסקת בונדורמין עלולה לגרום למגוון תסמיני גמילה מבונדורמין, ביניהם:
חרדה מוגברת
נדודי שינה
כאבי ראש
עייפות
דיכאון
הליך הגמילה מבונדורמין דורש מעקב מקצועי, כדי לוודא שהגמילה תיעשה באופן בטוח ושתופעות הלוואי יהיו מינימליות ככל האפשר. ליווי מקצועי גם מאפשר קבלת תמיכה נפשית להתמודדות עם הקשיים הנלווים לתהליך הגמילה.
בונדורמין עשויה לסייע במצבים שונים של נדודי שינה וחרדה, אך יש להיזהר משימוש ממושך. תהליך הגמילה מבונדורמין צריך להיות הדרגתי ומבוקר, בליווי אנשי מקצוע, ובתמיכת הסביבה הקרובה.
מחפשים גמילה מבונדורמין? אנחנו מרכז גמילה "אחרת", מרכז גמילה מכל סוגי התרופות והסמים עם צוות מנוסה בכל סוגי ההתמכרויות. דברו איתנו עכשיו!
חשוב לזכור, גם ברגעים קשים ולא פשוטים, תמיד ישנה דרך לריפוי, להחלמה. התפתחות של התמכרות היא הרבה פעמים סימפטום לאירועים מוקדמים, אשר הובילו את האדם להתמודד עם האתגרים בחייו בצורה שאינה מיטיבה עימו. במאמר...
המשיכו לקרוא >כאשר למישהו יש מחלה נפשית בנוסף לבעיית התמכרות, אומרים שיש לו תחלואה כפולה. הפרעה ותחלואה נלוות הם מונחים נוספים לאבחון כפול. שתי המחלות יטופלו בו זמנית. טיפול התנהגותי, תרופות, קבוצות תמיכה ואשפוז הם כולם...
המשיכו לקרוא >תלות בשימוש במריחואנה היא דבר אמיתי שמרבית מהאנשים מתמודדים איתה. איך תדעו אם אתם מכורים או משתמשים קלים? הרבה צעירים וצעירות, מבוגרים ומבוגרות מוצאים את עצמם בשלב מסוים בחייהם משתמשים במריחואנה. לפעמים זה לא...
המשיכו לקרוא >