הפרעות אכילה ההסתכלות על הפרעות האכילה בקרב אנשי מקצוע בישראל היא כאל בעיה נפשית התנהגותית. מנסיוני עם מספר רב של טיפולים בהפרעות אכילה כמו אכילה כפייתית, בולמיה, ואנורקסיה. מתוך טיפולים אלה, אני רואה יותר ויותר שהמקום הפנימי...
המשיכו לקרוא >שימוש בסם ההרואין גורם לחוויה רגשית – פיזית ועוצמתית, לרגעים של אושר טהור ולתחושת ״היי״ חזקה אשר גורמת לרצון עז לחוות אותה שוב ושוב – כך נוצרת ההתמכרות. לעומת זאת, גמילה מהרואין הינה קשה ביותר וטומנת בחובה אתגרים לא פשוטים. היא כוללת שלושה שלבים חשובים הכרוכים זה בזה – גמילה פיזית, התאוששות ושלב השיקום. לפניכם מדריך מקוצר הכולל את כל הדברים שחשוב לדעת בדרך לגמילה מהירה ומוצלחת.
הרואין הינו סם ממכר ממשפחת האופיאטים בעל פוטנציאל התמכרות גדול והרסני ביותר. מאחר שההתמכרות לסם היא טוטאלית, תהליך הגמילה ממנו כרוך בקשיים ובמאמצים רבים מצד המכור. במקרים רבים לא ניתן להיגמל מהסם באופן עצמאי אלא רק באמצעות אשפוז ועזרה רפואית צמודה תוך שימוש מבוקר בתחליפי סם אשר מקילים על תופעות הלוואי של הגמילה.
את השימוש בהרואין לא ניתן להסתיר לאורך זמן מאחר שהשפעתו על האדם היא משמעותית ביותר – היא משנה לחלוטין את זהותו ומלווה בכאבים ובמצבים פיזיים ירודים.
באופן טבעי, ככל שתהליך הגמילה מתבצע בשלבים מוקדמים יותר של ההתמכרות, הסיכויים להצלחת הגמילה עולים באופן משמעותי, ולכן חשוב מאד להכיר ולזהות בזמן את סימני ההתמכרות על מנת להעניק עזרה וסיוע כבר בשלבים הראשונים. תהליך הגמילה מהרואין אינו קבוע אלא מותאם לאופי של האדם המכור ולצרכים שלו, כאשר הדבר המשותף לכל תהליכי הגמילה הוא השימוש במתדון – תחליף סם אשר מרכך את תסמיני הגמילה והופך אותם לפשוטים יותר להתמודדות. במקרים של התמכרות קיצונית כאשר אין כלל שיתוף פעולה מצד המכור, תהליך הגמילה מתבצע תוך כדי הרדמה כללית בבית החולים.
גמילה פיזית מהסם וההתנקות שלו מהגוף הינו השלב הקשה ביותר בתהליך הגמילה אך גם החשוב ביותר.
בשלב הראשון, על האדם המכור לעבור גמילה פיזית מהסם ולנקות אותו מהגוף לחלוטין. שלב זה נמשך החל ממספר ימים ועד כחודש כאשר כל מטופל עובר אותו במקום בו הוא מרגיש בנוח. בתקופה זו, יופיעו סימני גמילה פיזיים רבים: הזעה מרובה, תחושת קור, רעידות, כאבים פיזיים, פיהוקים, שלשולים, בחילות לחצים, הרחבת אישונים וקריז – כמיהה גדולה לסם.
בשלב זה, האדם מתחיל להתנסות באורח חיים נקי מסמים. שלב זה נמשך כשנה והוא כרוך בהרבה התמודדויות לא פשוטות עם רגשות קשים אשר הודחקו בזמן ההתמכרות. בשלב זה מופיעים סימני גמילה נפשיים אשר גורמים לסבל רב אצל המכור: חרדות, פחדים, דיכאון, תחושת ריקנות, חוסר שקט וכו׳. הטיפול בשלב זה כולל שיחות ותמיכה נפשית אשר יעזרו למטופל להתגבר על הרגשות השליליים ועל הבלבול שיציף אותו ויסייעו לו להסתגל ולהתרגל מחדש לחיים מספקים ונורמטיביים ללא סמים.
שלב זה נמשך כחצי שנה והוא מאופיין בחזרה לאורח חיים נורמטיבי. בשלב זה על המטופל להתמודד עם תחומים בחייו האישיים אשר ניזוקו כתוצאה מהשימוש בסמים במטרה לשקם אותם ועל ידי כך לקדם את עצמו למקום בריא יותר. התחומים שיעברו שיקום הם: מערכות היחסים המשפחתיות, מערכות היחסים החברתיות, יחסי עבודה – למידת הרגלי עבודה, עמידה בלוח זמנים, התמודדות עם סמכות, תקשורת עם העובדים האחרים וכו׳.
חשוב מאד שהאדם המכור יעבור את תהליך הגמילה במקום בו הוא מרגיש בנוח ומוגן שכן מצב זה מאפשר לפתח מנגנוני התמודדות חזקים ויציבים יותר אל מול ההתמכרות. היתרון הגדול של מרכזי גמילה הוא הבידוד המוחלט מפיתויים ומסביבה מזיקה אך החיסרון הוא בנפילה ובחזרה לסם עם רגע השחרור.
כיום, ישנן שיטות רבות לגמילה מהרואין, כאשר המטרה המרכזית היא להקל על המכור את שלב הגמילה הראשון והקשה ביותר – הגמילה הפיזית. חלק מהשיטות כוללות שימוש בתחליפי סם כגון מתדון וסבטוקס, בעיקר כאשר מדובר במכור אשר עבר מספר תהליכי גמילה לא מוצלחים.
גמילה היא מטרה חשובה ביותר, אך חשוב להבין כי אין להשאיר את המכור לבדו לאחר שהתנקה מהסם וחשוב עוד יותר יש לעזור לו להתמודד עם הכאב הנפשי שהוא חווה.
מרכז החלמה "אחרת" מספק את היתרונות של מכון גמילה יחד עם סביב ביתית נעימה ואינטימית – ארוחות משותפות, שיחות אישיות והמון אהבה. מנהלי ומדריכי המרכז עטורי ניסיון והצלחות ב"פיצוח" מערכות ההגנה של המכורים וזאת באמצעות קשב רב והכלה.
מרכז ׳החלמה אחרת׳ משלב שיטות טיפול מגוונות בגמילה מהרואין ומציע צוות רפואי של מומחים מובילים בתחומם.
הפרעות אכילה ההסתכלות על הפרעות האכילה בקרב אנשי מקצוע בישראל היא כאל בעיה נפשית התנהגותית. מנסיוני עם מספר רב של טיפולים בהפרעות אכילה כמו אכילה כפייתית, בולמיה, ואנורקסיה. מתוך טיפולים אלה, אני רואה יותר ויותר שהמקום הפנימי...
המשיכו לקרוא >קרה לכם פעם שנקלעתם לסיטואציה שבה אתם פשוט מתחממים על משהו או מישהו סתם כך? מגיבים באימפולסיביות ועצבנות שלא באמת צריכה להיות ברגע מסוים ומבינים את זה רק לאחר מכן? אם לא לכם –...
המשיכו לקרוא >התמכרות לאלכוהול מתפתחת באופן הדרגתי וגורמת לפגיעה כפולה הן בבריאות הגופנית והן בבריאות הנפשית כך שלמעשה חלה ירידה ביכולת התפקוד היומיומית של האדם. השגת פתרון תלויה במידת המודעות של האדם לבעיה שלו ובמידת הנחישות...
המשיכו לקרוא >